Sunday, March 4, 2012

cerita 1: highland tour.



assalamualaikum kawan2!

hari ni ttbe ade hati nk update psl jln2 daku ke uk.
tmpt utama: scotland.

so, enjoy few pics mostly view kat sane bersama descriptionnya ya!

1st: higland tour
fyi, highland kt sane, bkn mcm kt cameron highland or genting kt msia ni ha :P
kat sane, mmg sjuk sgt nak2 winter.. + ade snow kt highland tau!
highland ni kt scotland. scotland is in UK. okies?


nk enterprame sat na!
ye la.. pencerita la katekan..hee.
tgk, kne pki baju sejuk kalis air *sgt bm la plak :P
sbb? tkt kne snow lebat or hujan dlm prjlnan.
return edinburgh ke highland : 12 jam!
lunch box bwk sndiri tau! :D

*okey2, daku tau daku gemok :P



dekat highland, byk loch! 'loch' means lake ok?
so, if x silap dlm 30++ loch yg ade kt sane.
air mmg bersih giler!
air paipnye mmg bole trus minum. fresh giler!
ni one of the 'loch' yg kitorang singgah.
matlamat utama ke 'loch ness' : ness means monster.
fames sbb lagendanya okies?
btw, cantik kan?



aha.. daku da mention td kan?
dekat highland ade snow rite?
so mmg ade snow pun.. di sblk gunung2 ni ade tmpt maen ski..
tp daku x maen la..mane reti :)
ni slh satu bukit kt sane.
another different view of the highland.
subhanallah.



owh. view sgt classic bkn?
tmbh ade model kt situ. mmg smart! *puji gmbo sndiri.haha!
so, anda nmpk gabungan loch n bukit bukau or gunung ganang.
jd la view mcm ni. sgt2 cantik.
udara, xyah cite mmg fresh sgt2!



aha.. ni lukisan ke real?
jwpnnye mmg la real!
mcm lukisan kan?
ade air terjun kt highland tau.
gmbr ni diambik kt atas busut. hee.
view cantik untk ambik gmbr.
well..sgt mcm lukisan..air terjun sgt2 deras.



last but not least, ini la loch ness!
ikut lagenda, pnduduk tmpatan pnh nmpk monster kt dlm lake ni.
monster bewarna itam.
so air die mmg warne itam okeyh!
kitorang naek cruise tu untuk mengelilingi loch ness ni.
sorang 11 paun. mmg best lah!
byk lg cerita psl tmpt ni, tp xtau nk ckp cmne da :P



p/s: alhamdulillah mmg bersyukur tgk keindahan semula jadi ciptaan Allah :)




Friday, February 24, 2012

Friday, February 17, 2012




assalamualaikum kawan2!

22hb jan smpi 6hb feb lepas..daku n adikku berjln2 melancong :)
kami ber2 sajo sbb kitorang br lpas abes blajo.haha!
sorang br lpas spm, sorang lg br pas dgree.
so, ape lg..kami berjln2 la..
bkn ke mana, tp ke negara tempat adik ke2 ku belajar.
so, smbil menyelam minum ayor le..huhu

well.. kitorang beli tiket smggu sebelum.haha!
return tiket per person 2800++.
perjalanan from kl-abu dhabi- manchester. abu dhabi adalah transit kitorang.

nnti daku cite lagi tau. byk tmpat kitorang g. saje nak share2 ngan korang ^_^



till then, chow dlu!


Thursday, February 16, 2012

wedding farah


assalamualaikum kawan2! :D

dah lame xpost any entry :)
hari ni nak update sket2.
1st pasal pi kenduri kawen kawan baik.
sgt best! sebb rmi ex-georgian dtg.
so reunion batch sket la katenye :P
tema pink! love it!!

khemah 10. ade cendol. ade cak lempong. makanan sodap. sgt jeles dgn rumah die yg ade garaj besar n luas ckup untuk letak pelamin. -.-

ape2 pun, smoga berbahagia ke anak cucu cicit farah n husband!

enjoy la picss ni tau.











*p/s: dah makin berusia semuanya. namun, korang tau x? bile kte jmpe dak2 skolah lame..konon2 matang kte ttbe jd unmatang? why ar? biau la sebab ape pun, yg penting kte smue happy!! kdg2 sronok sbb jd kanak2 ribena smule bile jmpe kawan2 lame kan? :)


Thursday, January 5, 2012

wishlist 2012.



assalamualaikum kawan2!!

arini daku secare rasminye da abes exam untuk degree!
alhamdulillah..





ttbe nk wat wishlist untuk tahun ni plak :)
klu ade rzki, n masih belom ajal insyaALLAH daku arap dapat la ape yg daku nak ni..amin ^_^



1. nak dapat dekan, dapat NC ms convo, pki selempang PINK.
2. nak bagi gaji pertama n seterusnya kat mak, ayah n adik2 :)
3. nak beli SKII pakai duit sndiri.
4. nak beli blackberry pakai duit sndiri.
5. nak pergi UK.
6. nak KAWENNNN! :D




sekian wishlist untuk tahun ini.hee ^___^
btw, rmi org tnye.. ko dpt scholarship tapi nape x beli SKII, blackberry smue tu?
sebabnye tu duit RAKYAT. daku pakai untuk beli brg2 yg ade kaitan.. yg laen2 yg mahal2 untuk diri sndiri tu pakai la duit sndiri ye. dat's y tunggu kerja baru nak pakai. maseh. :)





p/s: really can't wait for tomorrow to come. insyaALLAH



Tuesday, January 3, 2012

exam dtg lagi.



assalamualaikum kawan2!!!


mood bermalasan untuk exam dah datang!!
so, now nk ingtkan diri untuk study.. 1 paper je.. tp xtau la np mls sgt..
tp.. tau cuak plak :P
insyaALLAH i'll do my best!
khamis ni.. marilah kte berentap wahai paper eco535! hee
semoga daku diberi keterangan dan ketenangan hati ms jwb exam..
nak dpt result best! amin!!!!
ni jadual exam daku.. xsbr nk abeskan!
doakan daku kawan2!



p/s: btw, rupe2nye dah smggu lebih kami kami bertunang! *eh? ttbe plak :P

Thursday, December 29, 2011

alhamdulillah. we're engaged.


assalamualaikum kawan2! :)

just a quick n short update.
alhamdulillah 24 dec lepas daku selamat bertunang dengan pasangan.
alhamdulillah again as the ceremony went smoothly as planned.
terima kasih yang tak terhingga kepada kedua-dua belah family..
adik2 yg sgt byk membantu dan semua yg menjayakan majlis.

btw, never thought yg sekejap je mase berlalu..
all those ups n downs really thought us to be more matured.
from 2003.. to 2005.. and now we're engaged.alhamdulillah.
enjoy the pics :)


















p/s: pls make dua' for us ya! insyaALLAH ade rzki, ade jodoh n belom ajal.. majlis yg lain menanti pula. amin. :)

Tuesday, November 29, 2011

fakta.



assalamualaikum kawan2!!!!

ni nak share sket..
daku duk google2 fakta menarik..dapat la bnde alah ini!!
jom pakat bace ramai2!
interesting uolsss~ :D




1.Nama paling popular dan banyak digunakan di dunia adalah Muhammad.

2. Ikan yu kehilangan gigi lebih dari 6000 batang setiap tahun, dan gigi barunya tumbuh dalam masa 24 jam sahaja

3. Julius Caesar tewas dengan 23 tikaman

4. Nama kereta Nissan berasal dari bahasa jepun Ni : 2 dan San : 3. Nissan : 23

5. Zirafah dan tikus boleh bertahan hidup lebih lama tanpa air daripada unta

6. Seorang lelaki lebih mampu membaca tulisan dengan ukuran huruf kecil daripada wanita

7. 98% dari perkosaan dan pembunuhan dilakukan oleh keluarga dekat atau teman si mangsa.

8. Semut dapat mengangkat beban 50 kali tubuhnya

9. Pada tahun 1933, watak animasi Mickey Mouse menerima 800,000 surat dari peminat.

10. Titik diatas huruf i disebut ‘title’

11. Sebutir kismis yang dijatuhkan kedalam gelas berisi champagne segar akan bergerak naik turun dalam gelas

12. Benjamin Franklin adalah anak bongsu dari orang tua bongsu keturunan ke 5 dalam keluarga bongsu.

13. Triskaidekaphobia adalah ketakutan pada 13. Paraskevidekatriaphobia adalah ketakukan pada 13 haribulan jumaat (Friday the 13, terjadi antara 1-3 kali setahun).

14. Lidah zirafah panjangnya sekitar 50cm

15. Mulut menghasilkan 1 liter air liur setiap hari

16. Kita bernafas kira-kira 23,000 kali setiap hari

17. Kod Zip (Poskod) adalah kepanjangan dari ‘Zoning Improvement Plan’.

18. Coca-Cola mengandungi Coca (yang merupakan zat aktif pada kokain) dari tahun 1885 sampai 1903.

19. Rata-rata kita menuturkan 5000 perkataan setiap hari (walaupun 80% dari padanya kita bercakap pada diri sendiri)

20. Seandainya kuota air dalam tubuh kita berkurang 1%, kita terus merasa haus





hilang title anak dara.




assalamualaikum kawan2!!

hari ni saje nk post entry psl kwn daku kat kolej dlu..
name die teh izyan ilyana..
dah pernah buat entry ms die engage.
nak tgk KLIK SINI.
sbb pe nk wat entry psl die lg?
sbb die da kawen!
alhamdulillah!

die da slmt bernikah n bersanding wikend ari2 kat kuantan..
sronoknye la tak terkate!
congrats teh n muiz!
respect gler kt korang sbb dapat stay smpi nikah smue :)

daku suke sgt2 kapel ni sbb diorg rsnye da kapel for almost 6-7 years..
respect gler ah!
bkn sng kan? ups n downs smue da lalu sm2!
anyway, ni bbrape keping gmbr teh n psgn untk tontonan bersame.hee



seriously cantik gler plamin ni!!!!!!!!!!!!!!










teh, i just love ur dress!!!!!
*teh sgt comel in reality.
but somehow, u looked so stunning n gojes on ur wedding day! ^_^
nmpk matured tau! love u teh! xoxo!


doaku untukmu sahabatku..
semoga kalian berkekalan ke syurga firdausi..amin. :)
daku harap daku pun dapat jadi cm diorg n end up like this. ^_^
teh, pija kawen nnti jmpt dtg bwk anak ye! :P






p/s: 6th anniversary. da lame xupd8 gmbr bsame. :P *ttbe je daku ni.





Saturday, November 26, 2011

1433H.





assalamualaikum kawan2!!

1st entry for tahun baru!
alhamdulillah.. hidup lagi blog ni n blom ajal lg tuan empunya blog ni :)
now dah mgrib..dah msk 1 muharram 1433H.
26 november 2011. :)


syukur ya Allah sbb berikan daku peluang untk merasa nikmat tahun baru lg..
semoga apa yg da daku rncg sblum ni akan mnjadi kenyataan..
dan semoga apa yg daku buat slps ni smuenye baik2 aje..

daku berharap agar dpt jadi orang yg lebih matang,
xmyusahkan orang lain dan
sntiasa bantu orang lain bile die memerlukan..amin. :)

kat sini daku share skali DOA AWAL TAHUN ye!
sape2 yg belom bace lg..sile la bace tau..
oltho x sempat bace doa akhir tahun,
setidak2nye bace doa awal tahun k??
jom kite bace sm2! ^_^



p/s: cuba menjadi lebih ikhlas dalam hidup. insyaALLAH :)




Friday, November 25, 2011

hapdate 3


assalamualaikum kawan2!!

a quick upd8 untk hapdate 3! hee
pasai pa???
pasai dinner ari2 la cheq g.
kat mana?
hill city hotel ipoh nun :D

tema pa?
casual. suka hati ampa nk pakai apa.
jnji x tuttttt!

ni je la gmbor2 yg sempat kome ambik tyme 2..
xde photog sndiri la katekan~ haha!

overall..
mknan best!
performance best!
layanan pun best!







p/s: mlm tu cabutan bertuah ikut nama artis yg urusetia bg kat kita.
guess what?
daku jadi SITI NURHALIZA mlm tu~
*1st tyme jd artis :P


hapdate 2



assalamualaikum kawan2!!
ni lagi 1 hapdate nk cite kat korg :D

psl daku yg menyertai program KARNIVAL KEUSAHAWANAN..
berniaga ape?
pcaye or x, daku ngan kwn jual baju n kain!
bj kurung n kaen psg..cotton tau!

mmg pnuh la 3 3 hari tu..alhamdulillah sgt!
sronok menjual..tp siyesly penat.
mulut kne potpet2 ckp bnde yg same..haha!
tp mulut tu la yg leh bg dpt duit :P *oit, Allah la bg rezeki..alhamdulillah! hee

enjoice je la bbrape kpg gmbr yg smpat ye?
xbyk ambik gmbr sbb xde ms..siyesly.
ni pun ihsan sape2 yg ambik gambor tyme 2.
btw, daku sempat gak beli baju2 kat gerai laen.
cis! *abes duit daku







p/s: sronok wa ckp sama lu! mari berbusiness jom!
ttbe teringat ade sum1 duk ckp.. '' camne B Z N Z? ''
*aku ckp, ape la bntang alah pktaan B Z N Z tu?
rupenye bisnes.. haha! BZNZ..
cayalah!



Thursday, November 24, 2011

alhamdulillah. happy for them.



assalamualaikum kawan2!



dari hari ke hari, mcm2 perkhbran baek daku trime. *skema sket ayatnye.heee :P
ape die bnde2 tu?
alhamdulillah.. kwn2 daku dah mengandung..
da nk jd mummy.. sronoknye!


ni la kawan2 daku yg da pregnant tu..
daku pun pnh cite psl diorg kat entry


sweet kan diorg2 ni..
seronok tgk smuenye..
dah halal dah. cewah! xlm lg nak jd papa n mama plak!
tak sangke dah besar2 rupenye kami ni..heeee



congrats mummy n daddy to be! *adilla n afifi



congrats dearies!! *iqa n paan




when can i feel the same feeling as theirs???
insyaALLAH.. one day :)




ape2 pun, daku berdoa diorg n baby diorg selamat..
selamat datang ke dunia anak2 buahku.. alhamdulillah..
2 nyawa lagi bakal melihat dunia. insyaALLAH. ^_^



p/s: daku pun teringin nak jd ibu tp.....takut. haish. -.-''




Tuesday, November 22, 2011

Wordless Wednesday #4



assalamualaikum kawan2!


*dun worry, daku sedar doodle ni bughuk.
tapi.. ade daku kesah? :P


wordless wednesday la sgt kan?
aku less kan word je ni ha. :P
ade 5 hari lagi~~~

5 hari lagi untuk 6. ^__^


p/s: syukur alhamdulillah.



entry 'ditag oleh CIK MIMOT'



assalamualaikum kawan2!!

daku ditag oleh CIK MIMOT dgn 11 soalan!
comel n ayu kan die???




nah. daku jawab 1 1 :P

1) brg korg paling berharge?barang ok!
cincinku. :) *sbb dah nk dkt 6 thn pki.hee


2) feberet fast food?
ayam KFC! *byk pengalaman manis kat KFC.


3) 5 words about cik mimot...
sejuk mata memandang. jujur. ceria. nampak sempoi tapi manja. sahabat terbaik. :D


4) what u do u like most psl mimot?
mimot ye?? sbb die comel. orang comel name pun comel. :D


5) kalo kuo umah, brg ape korg xleh tggal,mesti nk bwk gak...5 items only!
2 biji tepon. (dah dua la kan?) purse. cincin. lipbalm. *bibir kontang :P


6) prefer bertunang dlu @ nikah trus?
tak kisah. ikut kehendak si lelaki. :) asalkn 2 2 simple.hee


7) status skrg?single,engaged@married?
single tp tak berapa nak available. ^_^


8) bile on9,suke search ape?
suke cari maksud perkataan yg tak faham. kehkeh *baik tak? :P


9) theme color utk ur wedding?
tak pikir sejauh itu lagi. pink mayb? *dlu anti skang suke gler!


10) model hp skrg?
SE ape ntah. hehehe *xreti ambik tau psl gadget :)


11) suke bace blog mimot x?hee
opkos! berinforrrrrmasi!
*dpt knal cik mimot kte dgn lebih dkt lagi.cewah!





chop! cik mimot kte da berpunye tau!
mereka SWEET kan????




p/s: mimi! pija doakn kalian berbahagia selamanya!
*ttbe je kan? tapi saje nk wat special dedication untk anda!
sayang kamu! xoxo! <3