Sunday, August 28, 2011

"Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012"



assalamualaikum kawan2!

daku ditag oleh cik mimot! heee..
ade lucky draw kaspersky lor..
nak join skali x?




follow la smue syarat2nye ye!!
tarikh tutup 9.9.2011.
hadiah lumayan beb!


pija nak tag,

nur
hani
awin


memori.



assalamualaikum kawan2!

post arini secare tibe2..
sbbnye?
daku tringat satu bende..
hurm..daku da tua..
da 6 thn daku tinggalkn FORM 5..
n da 8 thn daku tinggalkn FORM 3 rupenye.


belek2 album, nampak la gambo zaman2 dlu..
zmn baek, zaman nerd, zmn penuh ciri kepimpinan.. *prasan noks~

nak gelak gak tgk gambar, but it is me..
n i'm so proud of myself when i'm 15 n 17 :)
no regret!


daku ms form 3.. haha! comel x? :P
ni geng2 daku after kitrg resign prefect sbb nak PMR! :D
*this is the year when i met that 'someone' who told me that i'm nerd with that big heavy bag :)


macho x gmbr ni? cam k-pop punye band lak kan?
ni gmbr waktu form 5! *sidang redaksi mjlah skola..hee
haha.. yes i'm a prefect! headgirl kot :D



well.. daku tak nak pusing masae ke blkg semula..because there's nothing to change.
daku suke memori di kala form 3 n form 5.. seronok sgt!
tapi now da 23 tahun, daku lagi seronok!

with lots of love, maturity and macam2 lagi lah!
looking forward to know what will happen in my life after this! :D





p/s: alhamdulillah! thank you for everything ya ALLAH..
u know what's the best for me.. :)




Monday, August 22, 2011

CONTEST AKU, CERMIN DAN TALIPON BIMBIT


assalamualaikum kawan2!

ini adalah post untuk daku join contest!
daku mmg suke join last2 minute..knape?
suke ati lor.. haha!

daku nak join contest yg dibuat oleh kawan baek daku..


contest ape?


ade ms lagi nak join ni..jom la join!
syarat2nye?

1. letak banner kat bawah ni..dan linkkan ke entri ni okies?


2. letak la gambar korg yg tengah posing depan cermin gune hp or camera!

3. dah siap semua, tinggalkn link blog n contest dekat comment entry pasl contest ni kat blog cik syma okies? :D

4. rajin2 la follow blog beliau tau!



daku nak pertaruhkan 2 gambo!


gambar gedik nak ke terawih :P


ni gambar saje suke2 :P


dengan mase yg ade sker lg ni, saye nak tag;



Wednesday, August 17, 2011

Qistina 1st give away.



assalamualaikum kawan2!!


da lame x join contest.. ttbe ade yang tag.. thanks cik anonymousgirl !

korg semua nak join x contest ni??
contest ape ye??

ni la contestnye :D



cik QISTINA la yg nak bg give away ni!
care2 nak join..sila klik SINI ye!!
mudah cepat simple je!
tup2 ade rezki dapat la hadiah2 lumayan die!

nak tau hadiah pe??
1st t.up RM 50
2nd t.up RM 50
3rd t.up RM30
4th t.up RM 30
5th t.up RM 30
6th t.up RM 20
7th t.up RM20
8th t.up RM20

best kan adiah2 die??? best wo!! dapat free2 je t.up!
ape lagi..moh le kte?? mane tau if ade rezki kan? :D

nak tag;




Wordless Wednesday #3









Monday, August 15, 2011

random.




assalamualaikum kawan2!


wah.. macam seminggu sekali je daku update blog skang kan?
xpe2.. still ok la tu kan...hehee ^_^


well.. tajuk hari ni xde. xde fokus so bebas nak ckp ape saje :P
daku sronok sebab dah hantar research proposal..hehe..
ade org kate nape daku rajin sgt?
rajin kah? next sem if nak hidup agak best dan nak rehat lebih..
pls buat kerja awal2..btol x?
daku tak nak susahkn diri sendiri..
so buat la tyme cuti yg plg bapak panjang di dunia ni..
next sem dah jadi senior plg tua. haha!


ape lagi nak cakap?
pasal raya.. tak wajib kan beli barang2 raya.. sekadar yg mampu rite?
si dia da belikan baju etc.. daku pun ade beli sndiri jugak..
so pakai je la kan? bkn untk raya je..untuk ke clas juge! save budget!


raya tahun ni alhamdulillah dapat berita gembira sebab akn beraya di pahang n..
si dia juge dapat cuti ms ry ke3.. wlpn bkn raya ptame..
but still.. kepada gf mr military.. mmg excited bile diorg dapat ct..
*sorry klu korg rs daku gedik. tp itu hakikat.hehe


abaikan pekataan VALENTINE'S tu yek! :P
nak pekataan HAPPY je :D


now daku sedang bz buat survey..
macam2 survey for next year's events!
doakn smue bnde yg daku nak buat next year jadi la ek!
itu saje untuk kali ni.. hehehe..


p/s: maap mmg daku suke tulis pnjg2..heee.. nnti mst ade post yg focus plak ye :P
tq kepada followers daku sebab sudi jengah2 blog ini! :)



Wednesday, August 10, 2011

penghujung cinta.



assalamualaikum kawan2!

dah lame tak buat new entry..
hari ni ttbe ingat dkt petikan lagu pasha n adel..
hehe.. lagu ape?

mstilah lagu

PENGHUJUNG CINTAKU.


nape ttbe bole terpk lagu ni?
sbbnye ramai kawan daku dah buat masjid!
menikah lor~~
ari2 daku dah g 2 kenduri kawanku...


kenduri kawen di seremban 7/7
kawan daku zuzu :)


kenduri kawen 12/7
kawan daku iqa :)


next september after raya.. ade 3 org lagi nak berkahwin..
n sorg nak bertunang..
woah! bestnye!!

ade plak 2 org kawan daku dah pregnant!
alhamdulillah untuk semuanya. :)
alhamdulillah kisah2 diorg mmg padan ngan lagu penghujung cinta ni sbb diorg da temui cinta sejati diorg insyaAllah :)
macam lirik lagu ni..heee


Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini telah ada yang miliki

Tiba diriku di penghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri


p/s: alhamdulillah untuk segalanya.
harap 1 hari nnti turn daku plak :D
berangan nak buat video kawen letak lagu ni as background music.
*mahal kot video kawen..sape2 mau sponsorkah? :P






Monday, August 1, 2011

1st ramadhan.



assalamualaikum kawan2!!

semalam 1st day kte berpuasa kan?
so.. ptg tu..daku n mak decide nak buat kuih..
kuih kukus namenye! heee..


senang je buat..n bole jd pemanis mulut untk berbuke..
btw, kuih ni lebih kurg kuih melaka.. tp laen sket je :)
some kate same dgn kuih badak berendam..
same jugak tp laen sket je ^_^


so..ni la die kuih kukus tu!


senang je.. cube tgk cam ade wane2 coklat tu kan..
tu la gula melaka or gula enau :D


ni cam campuran kuih melaka n badak berendam la cm2 :P



alhamdulillah selesai sudah berpuasa di hari pertama..
hepy sgt2 n bersyukur sbb stil dapat peluang berpuasa n buat kuih!
syukur jugak tahun ni daku dapat berpuasa sebulan di rumah insyaALLAH..
da lm xrs cmni since form 5 dlu :')




p/s: arini nak buat cendol plak.. sdapnye! *bln pose smue jd sedap..hikhik
ttbe teringat si dia yg suke badak berendam.. :')
btw, selamat mencobe!! ^_^